Back to top

Over ons

LMS Architecten

Het architectenbureau Vermeersch is opgericht in 1927 door ir. arch. Maurice Vermeersch en verder uitgebouwd door architect Luc Vermeersch. LMS Architecten is reeds 3 generaties een gevestigde waarde in het Brugse architectuurlandschap.

Vandaag is LMS Architecten uitgegroeid tot een dynamisch en polyvalent team, onder leiding van architecten-vennoten Maïté en Sébastien Vermeersch.

“Gedreven door architecturale schoonheid”

LMS Architecten is actief in heel Vlaanderen en realiseert duurzame projecten in de monumentenzorg, gespecialiseerde zorgsector, scholeninfrastructuur, culturele sector, utiliteitsbouw, residentiële en sociale woningbouw.

Visie

“When I am working on a problem I never think about beauty. I only think about how to solve the problem. But when I have finished, if the solution is not beautiful, I know it is wrong.” – Buckminster Fuller

Architectuur is een permanent creatief proces. Het is een interpretatie van een opdracht in dialoog met de context en omlijnd door een budget. Een materialisatie van een basisidee in volume, ruimte en textuur via een herkenbare vormentaal en doordachte bouwlogica.

Creatieve gedrevenheid is de motor van dit permanent proces, het is het hart van ons kantoor, de basis voor het streven naar kwalitatieve architectuur en leefbare omgeving voor de mens.

Historiek

Talrijke nieuwbouwprojecten, restauraties en verbouwingen in en rond Brugge, werden vanaf de jaren ’30 t.e.m. jaren ’70 naar ontwerp van ir. arch. Maurice Vermeersch uitgevoerd. Hierbij zijn vooral in de Brugse binnenstand de zeer omvangrijke restauratiewerkzaamheden aan geklasseerde monumenten zoals o.a. de Hallen en het Belfort te vermelden, waarvan de studies in 1949 werden aangevangen en in 1974 voltooid i.s.m. zijn zoon Luc.

Ook talrijke andere realisaties in Brugge zijn noemenswaardig zoals o.m. de schermgevel van het huis ‘Craenenburg’ op de Markt, de schoolgebouwen van de Zusters van de Heilige Jozef in de Zilverstraat, de restauratiewerken aan de OLV-Kerk in de Mariastraat alsook het verplaatsen van de praalgraven van Maria van Bourgondië en Karel de Stoute in dezelfde kerk, i.s.m. zijn zoon Luc, evenals de restauratie van de Genuese Loge of ‘Saaihalle’.

Realisatie Architecten LMS Vermeersch

Het LMS-Team

Architecten – Zaakvoerders

 • Vermeersch Maïté
 • Vermeersch Sébastien

Projectarchitecten

 • Verstraete Gert – Architect
 • D’Anvers Mathieu – Architect
 • Janssens Koenraad – Architect
 • Van Waetermeulen Alix – Architect
 • Vinckier Tom – Architect
 • Vincent Vandewoude – Architect

Projectmedewerkers

 • Vermeersch Vincent – Bouwkundig Tekenaar
 • Vanhee Yordi – industrieel ingenieur bouwkunde – BTA

Administratie en Boekhouding

 • van Riel Kelly

De teamleden hebben elk hun specialiteit: wetgeving op overheidsopdrachten, zorgsector (VIPA), scholeninfrastructuur (AGIN/DIKO), Monumentenzorg/dossiers Onroerend Erfgoed, sociale woningbouw (VMSW reglementering) en passiefbouw energiedeskundige/EPB).

Dankzij permanente bijscholing kunnen we steeds een gepaste oplossing bieden aan de gestelde problemen of vragen van de bouwheer.

Samenwerking met diverse externe specialisten/studiebureaus is voor ons een dagelijkse evidentie. We hebben diverse partners waarmee we graag samenwerken en sinds vele jaren een vertrouwens-relatie hebben opgebouwd.

©2020 LMS Architecten bv Brugge | Privacy beleid | Disclaimer | ingeschreven bij de Orde van Architecten West-Vlaanderen

Webdesign Weblounge